Kalp Sağlığı İçin 100 Bin Adım

Dünyada ölüme en çok sebebiyet veren hastalıkların başında kalp krizi ve kalp hastalıkları geliyor. Medivia Hospital ve Canpark AVM işbirliğiyle; 12 -19 Nisan Dünya Kalp Sağlığı Haftası kapsamında kalp hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla, ‘İlk Adımı Sen At’ projesi başladı. Toplamda 100 bin adım atılması hedeflenen projeye, Pelin Akil, Anıl Altan, Mehtap Bayri, Mehmet Ercan, Mustafa Bozkurt, Hüseyin Erkanlı ve Mehmet Zeyd Yıldız’ın desteklediği projeye ünlü isimler Didem Uzel, Hakan Bilgin, Eylem Şenkal, Aylin Arasıl ve Neslihan Yavuzcan destek verdi. Hakan Bilgin’in yönelttiği “Kalp sağlığın için özel bir şey yapıyor musun?” sorusuna Didem Uzel, “Evimde asansör kullanmıyorum. Merdiven kullanmayı tercih ediyorum.” diye cevap verdi. Aynı oyunda oynadıkları Eylem Şenkal’in eskiden milli voleybolcu olduğunu hatırlatan ve sahneden önce ısınmak ve esnemek için yaptığı hareketleri gösteren Bilgin, eğlenceli anlar yaşanmasına sebep oldu. Kalp sağlığının önemine ve kalp hastalıklarından korunmanın yollarına dikkat çekmek amacıyla başlatılan proje kapsamında etkinlik alanına yerleştirilen ve insanların kalbinden geçenleri not düştükleri dilek ağacının yanına gelen ünlü isimler kalbinden geçen temennileri yazdılar. Didem Uzel, “Mutluluk aranılan, bulunan bir şey değildir! Anda var olan farkındalık halidir ve kalbinde gizlidir.” yazarken Eylem Şenkal: “Anatomi kaderdir der bir düşünür. Şu anki durumumu ifade eden bir cümle olarak eklemek istedim.” yazdı. Proje kapsamında AVM’de yürüyen merdivenler kapatıldı. Ünlü isimler merdivenleri yürüyerek çıkarken kalp sağlığımız için adım atıyoruz mesajını vermeyi ihmal etmediler.

• #etiket

Medivia Web ve Yayın Kurulu tarafından oluşturulmuştur.
Oluşturma Tarihi: 06.10.2022 12:00
Son Güncelleme: 24.12.2022 10:52