Kulak Burun Boğaz (KBB)

Kurumumuzun tüm branşlarda SGK anlaşması bulunmaktadır.

Medivia Sağlık Grubu Kulak-Burun-Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Bölümü` nde akademik açıdan tıbbın geldiği en son düzeyde tanı, tedavi ve cerrahi uygulamalar yapılmaktadır. Hastaların muayeneleri endoskopik ve mikroskopik yöntemlerle yapılmakta ve hastalar görsel olarak bilgilendirilmektedir.

Hastanemizde kulak burun boğaz uzmanlık alanına giren burun içi eğriliği (deviasyon), bademcik, geniz eti, endoskopik sinüzit ameliyatı gibi cerrahilerin yanı sıra ileri endoskopik ameliyatlar, baş ve boyun bölgesi tümörlerinin ameliyatları ve bu ameliyatlarda oluşan kozmetik ve fonksiyonel kayıpların onarımına yönelik ameliyatlar, kulak zarı tamiri, işitme kayıpları ve kulak iltihaplarına yönelik ameliyatlar, ses hastalıklarına yönelik cerrahi müdahaleler ve fonksiyonel ve estetik burun ameliyatları yapılmaktadır.
Hastanemizin Kulak Burun Boğaz polikliniğinde,

• Kulak enfeksiyonları
    • Denge hastalıkları
    • Baş dönmesi
    • Çınlama gibi kulak hastalıkları
    • Kronik sinüzit
    • Burun alerjileri
    • Koku alma bozuklukları
    • Burun kanamaları
    • Burun tıkanıklığı ve burnun dış görünümü ile ilgili problemler
    • Nazal polipozis gibi burun hastalıkları
    • Gözyaşı bezi tıkanıklıkları gibi hastalıkları
    • Ses bozuklukları
    • Yutma problemleri
    • Gastroözefajiyal reflü gibi boğaz hastalıkları gibi hastalıkların tedavisi gerçekleştirilmektedir.

Uyku Bozuklukları Tanı ve Tedavisi

Günümüzde önemi giderek daha iyi anlaşılan, yaygın olarak görülen, hastanın yaşam kalitesini ve sağlık durumunu ciddi oranda etkileyen, burundan nefes alma bozuklukları, horlama ve uykuda nefes kesilmesi (uyku apnesi) gibi hastalıkların tanı ve tedavisinde modern tıbbın tüm olanakları kullanılarak tıbbi ve cerrahi olarak hizmet verilmektedir. Hastanemizde endoskopik, mikroskopik yöntemler kullanılarak operasyonları gerçekleştirme olanağı bulunmaktadır.

Burun Hastalıkları ve Tedavisi

Yaşam kalitesini bozan ve hastaları oldukça sıkıntıya sokan, burundan nefes alma bozuklukları ile seyreden birçok hastalığın tanı ve tedavisi başarıyla gerçekleştirilmektedir.

Hastanemizde gerçekleştirilen cerrahi uygulamalarda endoskopik, mikroskopik yöntemler kullanılabilmektedir. Böylece geçmiş dönemlerde ameliyat sonrası yaşanan sıkıntılar en aza indirgenmiş olmaktadır.

Hastalıklara bağlı yapılan cerrahi işlemler dışında hastanemizde burun estetik ameliyatları da başarı ile yapılmaktadır.

Çocukluk Çağı Kulak-Burun- Boğaz Hastalıklarının Tanı ve Tedavisi

Kulak-Burun-Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Bölümü` nde çocukluk çağında görülen nefes almada güçlük, horlama, sık tekrarlayan enfeksiyonlar, işitme bozuklukları, geniz eti ve bademciğe bağlı gelişen rahatsızlıklar çocuk hastalıkları ile koordinasyon içerisinde yürütülmektedir.
Çocukların gelişimini ve okul başarılarını etkileyen bu hastalıklar günümüzde doğru tanı ve gelişmiş tedavi yöntemleri ile başarıyla tedavi edilmektedir. Kanama olmadan, yatış gerektirmeden, sadece yarım saat süren bademcik ve geniz eti ameliyatları ile çocuklar hem sağlıklarına kavuşabilmekte hem de okulda başarılı olmaları için önlerinde bir engel kalmamaktadır.

Baş Dönmesi ve Denge Hastalıklarının Tedavisi

Baş dönmesi ve dengesizlik şikayeti birçok hastalığın habercisi olabilmektedir. Sebebi genellikle kulağa bağlı nedenler olmakla birlikte travmalar, enfeksiyonlar, nörolojik hastalıklar, alerjik nedenler ve servikal nedenler de baş dönmesi ve denge problemlerinin yaşanmasına sebep olabilmektedir. Hastalıkların tanı ve tedavisi genellikle ekip çalışması gerektirmektedir. Günümüzde kullanılan tanı yöntemleri ve hastanemizde hizmet veren tecrübeli hekim kadromuz tarafından yapılan ayrıntılı muayene sonrasında kolayca teşhis edilen hastalıkların tedavisi başarıyla gerçekleştirilmektedir.

Horlama

Horlama çevreyi rahatsız eden bir durum olarak algılansa da kimi zaman kişinin önemli sağlık sorunlarına işaret eden çok önemli bir belirtidir. Hastanemizde horlama şikayetine sebep olan hastalıkların tedavisi başarıyla gerçekleştirilmektedir.